18 gru 2012

Pod śniegiem...


Schowane pod śniegiem świerki,
zwykłe szyszki, z których mróz robi niezwykłe srebrne precjoza.



Otulone zimową kołdrą koraliki jarzębin.
I zbłąkany zimowy gość, który przysiadł tylko na chwilę, a może wcale go tam nie było.


11 komentarzy:

  1. cudownie wyglądają! pięknie ozdobione:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudne zdobienie!
    Pysznie to wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  3. Lu, niesamowite! I te, i te z poprzednich wpisów... :) Podziwiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Kłaniam się nisko!
    Nigdzie nie widziałam tak pięknych ciastek.

    OdpowiedzUsuń
  5. Jakie zajebiste ;o o kur.. o ja pier..
    Nie no nie moge sie powstrzymać, jakie to jest ŚLICZNE,
    CUDOWNE, PIĘKNE <33 Już kilka notek zwiedziłam to co ty
    robisz jest meeeeegaaaaaaa! Nigdy w życiu nie widziałam
    czegoś takiego, chyba, że w sklepach, a ty to sama robisz >.<
    Omg, piękne! Zazdroszczę talentu!!! ♥♥♥
    OOOOOOOOOBSERWUJĘ i liczę na rewanż.
    Przynajmniej zajrzyj, może Ci się spodoba :3

    http://best-frieend.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo mnie cieszy Twój zachwyt, naprawdę.
      Myślę sobie tylko, że jestem osobą nieco staroświecką i w związku z tym nie zachwycają mnie słowa za pomocą których go wyraziłaś.
      To tak na przyszłość, ale zaglądaj oczywiście.
      Serdecznie zapraszam.

      Usuń
  6. Lu,
    paczka doszła w nienaruszonym stanie.
    Ciasteczka jak w puchu przetrwały leżąc sobie wygodnie w tym pięknym pudełku.
    Serdecznie Ci dziękuję!
    Będę podziwiać,pokazywać innym i na pewno nie zjem.
    Nie ma mowy!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę :)
      Ale jak byś chciała wiedzieć to one naprawdę są jadalne, można zaryzykować.
      Pozdrawiam.

      Usuń
  7. Witam, jestem pod wrażeniem Twoich umiejętności :)Czy mogłabyś podzielić się przepisem na lukier? Co zrobić aby był tak biały i zachowywał kształty?

    Ania

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Lukier to szklanka cukru, jedno białko jajka i kilka kropli soku z cytryny. Trzeba to dokładnie utrzeć łyżką albo mikserem na niskich obrotach, żeby utrzeć, a nie ubić.
      Dla sceptyków surowych jajek substytut białka w proszku (2 łyżeczki proszku i 2 łyżki wody dają jedno białko)
      Konsystencja lukru i trzymanie kształtu to inna sprawa. Tu reguluje sie za pomoca dodawania małych ilości cukru lub wody, dosłownie po kropelce. Lukier do wyciskania wzorków powinien byc gęsty jak pasta.

      Usuń
  8. To są najpiękniejsze pierniczki, jakie kiedykolwiek w życiu widziałam! (te z poprzednich postów również)
    Wesołych Świąt :)

    OdpowiedzUsuń